Sara Kofod Kwella

Om kvinden bag Kwellas Coaching

Hej! Jeg hedder Sara. Læs her min historie om mindreværd  og præstationsangst – og overvindelsen heraf:

En af de første gange jeg virkeligt indså, at jeg havde et mindreværdsproblem, som jeg var nødt til at løse, var da jeg i min tidlige ungdom dansede flamenco. Som det er tradition, når man går til dans, skulle der være en aften, hvor mit hold skulle optræde for alle de andre flamencohold i byen. Jeg var skrækslagen ved tanken om at stå på scenen, men fik alligevel overbevist mig selv om, at det nok skulle gå, for jeg var den dygtigste på holdet. Men da jeg stod på scenen sammen med de andre kvinder, spotlyset kastede sig over mig og musikken begyndte, kunne jeg ikke bevæge mine ben og ikke huske dansen. De andre dansede løs ved siden af mig, men jeg stod bare dér og trippede helt uden for rytmen. Jeg har ikke ord for, hvilken skamfølelse jeg efterfølgende bar rundt på, og hvilket chok det var for mig, at jeg faktisk ikke kunne klare situationen

Mindreværd har været min trofaste følgesvend så længe tilbage, jeg kan huske. Det har fyldt både i mit privatliv, i min skoletid, sammen med venner, i fritidsaktiviteter, over for kærester og i arbejdssammenhæng. Det har været et så pressende problem, at det nogle gange har føltes, som om jeg var kaldet til at blive en ekspert inden for feltet. Jeg har brugt enorme indre ressourcer på at finde måder at gå igennem livet på en god måde til trods for den intense usikkerhed, som følger med mindreværd.

Jeg begyndte kort efter danseoptrædenen at gå hos en organisk kropsterapeut. Hun lærte mig at lytte til min krop som mit eget dybere væsen, der talte sit særlige sprog til mig. Jeg kom til at forstå, at kroppen tydeligt fortalte mig, hvad jeg skulle holde mig fra, og hvad jeg i stedet havde brug for. Her lærte jeg at lytte til mig selv på en ny måde. I stedet for blot at mærke frygten for ikke at slå til og alt mindreværdet, fik jeg i samspillet med min krop en dyb kontakt til mig selv. Nu kunne jeg søge svar inde i mig selv og flytte mit fokus væk fra, hvad andre tænkte om mig, mente om mig og forventede af mig. I stedet fandt jeg en stor ro indeni. Samtidig opdagede jeg, at jeg havde den vildeste kraft indeni! En kraft, som jeg kunne bruge til at vove at sætte grænser omkring mig selv, sige nej, gå efter det som jeg drømte om og give fanden i, hvad andre måtte tænke om mig!

Da jeg var ved at være færdig på universitetet, besluttede mig for at blive gymnasielærer. Selvom jeg havde det bedre med mig selv og med at stå foran andre, var det med min tendens til mindreværd en vild beslutning for mit arbejdsliv. Men jeg var kommet så langt med min præstationsangst generelt i mit liv, at jeg valgte målrettet at gå efter det her job, som jeg virkeligt havde lyst til. Alligevel blev jeg overrasket over, hvor hårdt det var dag ud og dag ind at stille mig op foran 30 mennesker, fremlægge min viden, forklare, svare på spørgsmål og styre klasserummet med alle de udfordringer, som kan opstå her. Derfor oparbejdede jeg gennem de 11 år, jeg var underviser, mange redskaber til mig selv for at kunne stå der i en professionel kontekst og bevare roen. Jeg lærte at styre min indre uro, så den ikke forstyrrede mig, men tvært imod faldt til ro. Jeg lærte, hvordan jeg kunne rumme at være usikker på, om jeg var fagligt dygtig nok, og samtidigt højt og tydeligt kunne tale om dagens emne. Jeg ændrede mit arbejdsliv, så jeg fra at være rigtig nervøs for en undervisningstime nu kunne gå glad ind ad døren til klassen og glæde mig til at være på og lære eleverne om det her emne, som jeg selv brændte for.

Ved du også med dig selv, at du er nødt til at få det bedre med dit mindreværd?

Længes du efter at være mere rolig og sikker, når du går på arbejde?

Tag dit første skridt ved at booke en gratis afklaringssession, og tag toppen af din frygt for ikke at gøre dit arbejde godt nok!

Kwellas Coaching

Fakta om mig

  • Uddannet coach fra Coach Academy og Pigepotentiale
  • Uddannet cand. mag. i oldgræsk og nordisk sprog og litteratur, Aarhus Universitet
  • 11 års erfaring som underviser
  • 25 års erfaring med kropsterapi, samtaleterapi, coaching, mindfulness og meditation.